- *חיפוש באתר החדש בלבד,מתוך שלושה
- אודות מוטוריקל, אייל ציוני
- לקויות מוטוריות, אבחון וטיפול (חלק א')
- אבחון מוטורי/ אבחון בעיות מוטוריות
- פיתוח מוטוריקה גסה, מוטוריקה עדינה
- היפוטוניה וגמישות יתר במפרקים
- היפוטוניה, תקציר מאמר מדעי מאת אייל ציוני
- טונוס שרירים גבוה/ היפרטוניה
- חיזוק שרירים מדעי/ חגורת כתפיים ועוד..
- סרבול מוטורי dcd אצל ילדים/ מבוגרים
- טיפול מדעי וחדשני בסרבול מוטורי
- דיספרקסיה מוטורית אבחון/ טיפול
- סרבול מוטורי התפתחותי -ריכוז נושאים באתר
- קשיים בכתיבה/ דיסגרפיה טיפול
- שיפור קואורדינציה בנהיגה
- לקויות מוטוריות נוספות
- ילד לא קופץ, שיפור יכולת התנתקות מהקרקע
- ילד מרבה ליפול/ נפילות מרובות ילדים
- קושי בחציית קו אמצע מ' גסה/ עדינה
- איטיות אצל ילדים (התארגנות/ כתיבה...)
- שיווי משקל לילדים-מבוגרים-ספורטאים
- התמצאות במרחב/ תפיסה חזותית...
- ויסות חושי/ ויסות כוח/ ויסות תנועה ילדים/ מבוגרים
- שיפור סגנון ריצה/ הליכה
- הכנה מוטורית לכיתה א'
- ליתר התחומים (אתר ישן)
- בעיות יציבה + ארגונומיה נכונה
- בעיות אורטופדיות
- לימוד אופניים, רולרבליידס, סקייטבורד...
- תחומי טיפול/ פעילות נוספים
- טיפול בהשמנת יתר אצל ילדים/ נוער
- טיפול בהפרעות קשב וריכוז
- שיפור ביטחון עצמי/ דימוי עצמי ילדים/ נוער
- ספורט טיפולי לילדים/ לנוער/ מבוגרים
- אוטיזם בתפקוד גבוה, טיפול אינטגרטיבי!
- אימון כושר אישי לילדים/ לנוער
- איך להוסיף גובה בכל גיל? תוספת גובה מדעית!
- סלוגנים, סימני מסחר, מיתוג עסקי, קריאייטיב
- סטנדאפ ילדים, מופע סטנד אפ לילדים
- ימי עיון התפתחות הילד/ כנסים, הרצאות
- הרצאת ארגונומיה ויציבה חב' הייטק ועוד
- הכשרת מטפלים בשיטתנו (אתר ישן)
- ליתר תחומי הטיפול/ לימוד (אתר ישן)
- Click for English
- דף יצירת קשר | Contact us
פלטפוס ברגל, פלטפוס אצל ילדים/ מבוגרים/ כפות רגליים שטוחות, פלטפוס טיפול בפלטפוס/ טיפול כף רגל שטוחה בכלים חדשניים, מדעיים ומובילים!
פלטפוס ברגל אצל ילדים/ מבוגרים, פלטפוס בכף הרגל/ כף רגל שטוחה (pes planus/ flat foot) ומגוון רחב של בעיות אורטופדיות בילדים/ מבוגרים בעיות אורטופדיות בכף הרגל והקרסול, זוכות למענה מדעי ומוביל בשיטת מוטוריקל (‘Adaptive-Load’). טיפול ממוקד במבחר כלים בלעדיים, מגוּבים בתפיסות מדעיות חדשות שפותחו במוטוריקל, מביא לשינוי דפוסי (הרגלי) תנועה ויציבה שגויים בפרק זמן קצר יחסית, ומאפשר לילדכם/ לכם תרגול נוסף (עצמי) בבית!
תוהים האם אפשר לתקן פלטפוס? המידע המשמעותי בדף הנוכחי בדיוק בשבילכם!
*שימו לב: רופא ילדים/ אורטופד אבחן פלטפוס ברגל? ייתכן שהאבחנה שניתנה אינה מדויקת. מקרים רבים כ”כ הזוכים לכותר “פלטפוס ברגל” הם למעשה פרונציה של כף הרגל (מידע נרחב בסוגיה גם בהמשך הדף). לרשותכם גם בדף נרחב בנושא פרונציה בכף הרגל אצל ילדים | פרונציה בכף הרגל אצל מבוגרים.
מי אנחנו? מהי שיטת ‘Adaptive-Load’?
שיטת מוטוריקל (‘Adaptive-Load’) הינה ‘סטארט-אפ’ ישראלי בפיזיותרפיה¹, שיטת טיפול חדשנית ו-‘פורצת-דרך’ הנצמדת לדיסיפלינות מדעיות שונות (אנטומיה, קינזיולוגיה, ביומכניקה, פיסיקה ועוד..) שפותחה במהלך שני העשורים האחרונים לטובת ספקטרום רחב של בעיות מוטוריות, אורטופדיות וכן יציבה לקויה. שיטת הטיפול שלנו מביאה לעולם חדשנות מדעית עניפה בכל אחד מתחומי התמחותנו וספציפית בהקשר פלטפוס ברגל אצל ילדים/ מבוגרים, נוסף על מבחר עצום של כלי טיפול מקוריים, יצירתיים וחדשניים.
שיטתנו נכנסה בין היתר לאקדמיה ולכתב העת הישראלי לרפואת ילדים (Israeli journal of Pediatrics).
¹אייל ציוני, מפתח שיטת הטיפול ומומחה למוטוריקה ויציבה/ אורטופדיה, מגיע מתחום שנקרא ‘רפואת-ספורט’, עם התמחות ספציפית במוטוריקה ויציבה (3 שנות התמחות) באגף לרפואת ספורט, המכללה האקדמית בוינגייט, נוסף על לימודי קינזיולוגיה ופתוקינזיולוגיה² בחוג לפיזיותרפיה באוניברסיטת חיפה. וכן, התפתחות הילד בגיל הרך, בית הספר לרפואה אוניברסיטת ת”א (לימודי המשך ברפואה).
רקע אקדמי ומקצועי מלא לרשותכם בדף אייל ציוני- כרטיס ביקור מדעי.
²קינזיולוגיה ופתוקינזיולוגיה – תורת התנועה ולקויות/ פתולוגיות בשלד ורקמות החיבור בהיבטים מוטוריים, יציבתיים וגם אורטופדיים.
אייל צבר ניסיון קליני של מעל 20 שנה בתחום היציבתי-אורטופדי, עם פיתוח מתמיד ויישום קליני של מעל 4,500 (!) כלי טיפול מדעיים וחדשניים בכל תחומי התמחותו (מאות רבות מתוכם בתחום היציבתי-אורטופדי!) לטובת פלטפוס ברגל, פרונציה של כף הרגל, גיד אגילס קצר ו- הליכה על קצות האצבעות, כפות רגליים פונות פנימה, טריקת ברך ועוד, נוסף על חדשנות מדעית עניפה, כלומר רציונל מדעי חדש ותפיסות טיפול חדשניות באורטופדיה/ יציבה וביתר תחומי התמחותו!
נוסף על העיסוק הקליני, מרצה אייל על שיטתו לפורומים רפואיים שונים, נוסף על הרצאת ארגונומיה ויציבה לחברות הייטק, ארגונים, מוסדות ממשלתיים ועוד.
לאור התעניינות רבה מצד גורמים בחו”ל, בכלל זה משפחות המגיעות אלינו עם ילדיהן מעת לעת לטיפול (בעיקר מצפון אמריקה) בכוונתנו להתחיל בעתיד הקרוב בהעברת ידע לחו”ל (ארה”ב כיעד ראשון) ולהפוך את שיטת ‘Adaptive-Load’ לבינלאומית.
נשמח להציע גם לכם/ לילדכם את כלי הטיפול המתקדמים מסוגם בעולם, לטובת פלטפוס ברגל!
פלטפוס ברגל אצל ילדים/ מבוגרים – יתרונות נוספים ל- טיפול במוטוריקל ?
תחומי התמחותנו/ הידע המקצועי הנרחב שלנו הן בבעיות יציבה/ בעיות אורטופדיות והן בלקויות מוטוריות (כלומר טיפול יציבתי, המתבצע גם בראייה פונקציונלית/ מוטורית לטובת התמודדות יעילה עם האתגרים התנועתיים/ מוטוריים- ספורטיביים של כל אחד מאיתנו ביומיום). בל נשכח שהמערכת השלדית אצל כולנו נועדה בראש ובראשונה לשרת תנועה…
ברשותנו מבחר ענק של כלי טיפול מדעיים וחדשניים (לא ניתוח, איננו מצדדים בניתוח!) שפיתחנו (כחלק מ- שיטת מוטוריקל) לטובת פלטפוס אצל ילדים/ מבוגרים ומגוון רחב של בעיות אורטופדיות בילדים, נוער וגם מבוגרים (מאחורי כל תרגיל/ כלי טיפולי עומד רציונל מדעי ברור).
נוסף על כך, פיתחנו מגוון כלים מובילים לטובת שיפור סגנון הליכה | שיפור סגנון ריצה.
- בתוך שורה ארוכה של תגליות מדעיות (תפיסות טיפוליות חדשות), פותחו במוטוריקל תפיסות מדעיות חדשות עבור חיזוק שרירים, עם מבחר ענק של כלים בלעדיים ויעילים מאין כמותם, נוסף על קואורדינציה יציבתית ו- שיווי משקל אנטומי (מידע נוסף גם בהמשך הדף), מושגים המהווים פריצת דרך מדעית ב- טיפול בבעיות אורטופדיות, טיפול בבעיות יציבה ו- טיפול בבעיות שיווי משקל!
פלטפוס אצל ילדים/ פרונציה בכף הרגל, נקשרים פעמים רבות גם ל- השמנת יתר אצל ילדים. טיפול חדשני שאנו מציעים עבור השמנת יתר אצל ילדים (טיפול בהשמנת יתר בילדים), מתייחס גם למנח האורטופדי של כפות הרגליים!
לפיכך, חיפשתם פיזיותרפיה כמענה ל- פלטפוס בקרסול? במוטוריקל תהנו ממענה מדעי ומדויק!
אייל ציוני מדבר על פלטפוס ברגל/ כף רגל שטוחה בילדים, בהקשר טיפול בהשמנת יתר אצל ילדים/ טיפול בהשמנה אצל ילדים בתכנית “מהיום דיאטה”, ערוץ 10 (ינואר 2017).
טיפול במוטוריקל גם בזכות שנים רבות של ניסיון קליני (מעל 20 שנות טיפול…).
יתרונות אלה ונוספים, מאפשרים לנו להעניק לילדכם/ לכם את הטיפול המדעי, החדשני, היעיל והמהיר ביותר, בהשוואה לכל שיטת טיפול/ אסכולה טיפולית אחרת!
פלטפוס בכף הרגל טיפול, ראו גם: פרונציה של כף הרגל | קריסת כף רגל ילדים | פרונציה בכף הרגל אצל ילדים | פרונציה של כף הרגל טיפול | טיפול בבעיות אורטופדיות/ בעיות אורטופדיות בגפיים תחתונות/ בעיות אורטופדיות בכף הרגל.
כף רגל שטוחה/ כפות רגליים שטוחות/ פלטפוס ברגל אצל ילדים/ מבוגרים – אטיולוגיה (רקע להופעת פלטפוס ברגל) >>
בעיות אורטופדיות בכף הרגל– כף רגל שטוחה/ קשת כף רגל שטוחה/ פלטפוס ברגל אצל ילדים/ מבוגרים (flat foot / pes planus), מצב בו הקשת האורכית הפנימית* ( medial longitudinal arch of the foot) בכף הרגל נמוכה מהנורמה, מצב היוצר שטח מגע גדול של כף הרגל עם הקרקע. פלטפוס בכף הרגל/ כפות רגליים שטוחות עשויות להופיע על רקע:
ליקוי מבני בעצמות כף הרגל,
גמישות יתר ברגליים/ גמישות יתר במפרקים – גמישות רצועות התומכות במפרקי כף הרגל, כדוגמת רצועה הנקראת spring ligament, או בשמה המלא: plantar calcaneonavicular ligament,
גמישות יתר/ חופש תנועה במפרק subtalar joint,
חולשה בקבוצות שרירים שונות, כדוגמת tibialis posterior או כהפרעה משנית למצב פרונציה של כף הרגל (pronated foot) במצב של נשיאת משקל (לקות אורטופדית המכונה לעיתים גם פלטפוס גמיש)… כף רגל שטוחה עשוייה לייצר בעיה פונקציונלית/ תפקודית בשיווי משקל, לשבש דפוסי הליכה נכונה או ריצה נכונה (יכולת דחיפה של הקרקע ו/או בלימת זעזועים מופחתת) ובנוסף להשליך באופן שלילי על היציבה.
*קשתות כפות רגליים משרתות אינטרסים רבים וחשובים, בכלל זה חוזק, יציבות, שיווי משקל, קפיציות, בלימת זעזועים, תנועתיות וכוח…
הידעתם? פלטפוס ברגל אצל ילדים שאינו מטופל, עלול לחשוף את הגוף עם השנים לפציעות שונות, כדוגמת plantar fasciitis ו- shin splint syndrome (מידע נוסף בדף פרונציה של כף הרגל).
חשוב להדגיש שוב כי רוב מצבי ה- פלטפוס ברגל המאובחנים אצל ילדים, נוער וגם מבוגרים, הם למעשה פרונציה של כף הרגל! עוד חשוב לדעת כי המוטיב של כף רגל שטוחה/ כפות רגליים שטוחות הנלווה ל- קריסת קשת כף הרגל (היפר-פרונציה), ייראה רק במצב של נשיאת משקל (עמידה/ הליכה), בשל קריסת כף הרגל פנימה. במצב של ישיבה על כיסא מוגבה (עם רגליים באוויר, לדוג’) לא נראה עדות ל- פלטפוס (למעט מה שמוגדר לעיתים כ- פלטפוס קשיח).
פלטפוס ברגל/ כף רגל שטוחה אינם גזירת גורל!
אבחון פלטפוס אצל ילדים/ מבוגרים >>
באיזה גיל מאבחנים פלטפוס?
תוהים באיזה גיל מאבחנים פלטפוס? כאן גם המקום להביא הערה חשובה בעניין כפות רגליים שטוחות בילדים: קשתות כף הרגל מתפתחות עד גיל 10 לערך. קשת כף רגל שטוחה של ילד צעיר אינה נחשבת בהכרח בעיה אורטופדית. עם זאת, חשוב לציין כי כפות רגליים שטוחות/ פלטפוס בכף הרגל על רקע ביומכני/ פרונציית יתר מחייבות טיפול מקצועי כבר בגיל צעיר! כף רגל שטוחה אצל ילד בעל פרונציית יתר* תישאר, בהיעדר טיפול, שטוחה גם בגיל מבוגר יותר!
ואם נשוב לשאלת “באיזה גיל מאבחנים”? ניתן, ע”פ קריטריונים אנמנזיים וקליניים שונים (בהם רקע משפחתי/ גנטי, בדיקת טונוס שרירים ועוד..), לאבחן פלטפוס כבר בילדות המוקדמת, קרי גיל 5-6.
אבחון פלטפוס במוטוריקל הנערך כחלק מ- אבחון מוטורי/ אבחון יציבה, מסתמך על הסתכלות קלינית של נשיאת משקל על שתי כפות רגליים ו- כף רגל אחת, במנחים סטטיים ובמצבי תנועה שונים, מבדקים פונקציונליים כדוגמת שיווי משקל, קפיצה על רגל אחת ומבדקי שרירים משלימים. כאמור, פלטפוס אבחון פלטפוס מסייע גם באבחנה מבדלת חשובה מאוד בין פלטפוס ברגל אצל ילדים/ מבוגרים, לבין פרונציה של כף הרגל.
אבחון פלטפוס לילדים (וגם מבוגרים) – לטובת אבחון מהיר ניתן להשתמש בטסט הפשוט הבא: בקשו מהילד/ נער/ מבוגר לעמוד על משטח אחיד וקשה (רצפה או מדרגה אירובית עשויים להתאים) וברגליים יחפות. הנחו אותו כעת לעבור לעמידה על קצות האצבעות. אם הקשת הפנימית בכף הרגל נבנית בעת עמידה, סביר להניח שלא מדובר בפלטפוס, אלא דווקא באותה קריסת קשת כף הרגל או פרונציה של כף הרגל (מה שאורטופדים מגדירים לעיתים כ- “פלטפוס גמיש”).
*בקרוב נעלה תמונות להמחשת אותו טסט מהיר.
חדשנות מדעית/ שינוי תפיסות עולם…
פיתוח שיטת מוטוריקל (Adaptive-Load) תרם שוּרה של תובנות/ תגליות מדעיות חדשות ומשמעותיות ביותר, המבוססות על מחקר מדעי וניסיון קליני עשיר (עשרות אלפי שעות טיפול בשיטת מוטוריקל), תגליות המשנות כמה מתפיסות העולם המרכזיות הקיימות ב פיזיותרפיה/ ריפוי בעיסוק (חלקן נסקרו במאמרו של אייל ציוני בכתב העת הישראלי לרפואת ילדים (Israeli journal of Pediatrics) גיליון פב’ 2011 …).
אחת התגליות בהקשר הנוכחי, הינה הזיקה (הקשר הישיר והנסיבַּתי) שבין מנח פלטפוס ברגל/ כף רגל שטוחה בילדים, לקשיי התנתקות מהקרקע ולעיתים גם קשיים בשיווי משקל ופוטנציאל משמעותי לפציעות שונות(*) החשיבות הקריטית של מערכת שיווי משקל ושל יכולת התנתקות מהקרקע (שיפור יכולת הניתור) בגיל צעיר (והתרומה האדירה לשיפור קואורדינציה ולרכישת מיומנויות המאפשרות האצה ושימור של מרכיב ההתנתקות לאורך זמן…).
*חשוב מאוד: הפרדוקס הוא שאותו פוטנציאל משמעותי לפציעות (כדוגמת פציעה דלקתית בגיד אכילס/ achilles tendonitis או תהליך דלקתי היוצר הצטלקות בכף הרגל/ plantar fasciitis) עשוי לבוא לידי ביטוי ביתר שאת (בעיקר) אצל ילדים פעילים, המצליחים להתנתק מהקרקע או לשמור על שיווי משקל למרות קריסת כף הרגל פנימה! תוכלו ללמוד בדף פרונציה של כף הרגל שדווקא ילדים אלה אינם מופנים ל- אבחון מוטורי/ אבחון יציבה, בשל תחושת ה”עסקים כרגיל” (הכל בסדר/ התפקוד תקין) שהם משדרים בעזרת התנועות המפצות (וכמובן, המזיקות) שלהם!
לרשותכם סקירת תגליות מדעיות נוספות שלנו (בתחום המוטורי, אורטופדי וגם יציבתי).
ואגב:
1. ברוכים הבאים לאתרנו המחודש! מוזמנים ליהנות מהתוכן המדעי העשיר, גם בהקשר פלטפוס ברגל ילדים/ פלטפוס ברגל אצל ילדים/ מבוגרים/ כף רגל שטוחה.
מדוע איננו מחוברים לוואטסאפ??
2. תוהים מדוע איננו מחוברים לוואטסאפ? ההסבר לכך פשוט: לתפיסתנו, כל פעולה של הקלדה ממושכת בסמארטפון נחשבת להרסנית במיוחד ל- יציבה ולעמוד השדרה! מגיעים אלינו במשך השנים מטופלים רבים (נערים/ אנשי הייטק) בעלי יציבה לקויה/ יציבה לא נכונה, עם סימפטומים קשים של כאבי צוואר/ כאבי צוואר וכתפיים על רקע שימוש (אפילו סביר) באפליקציות המבוססות על העברת מסרים בהקלדה. מוזמנים להיכנס לדף קיפוזיס טיפול/ טיפול בקיפוזיס ולגלות מידע חשוב נוסף!
ואפרופו וואטסאפ, רוצים לדעת איך לשבת נכון מול מחשב או כיצד להשתמש בצורה בריאה בשאר הגאדג’טים? (סמארטפון, טאבלט..) מידע יקר ערך ממתין לכם בדף: ישיבה נכונה מחשב/ ארגונומיה ישיבה נכונה (ישיבה ממושכת מול מסך | ישיבה נכונה מול שולחן מחשב | ישיבה נכונה במשרד | ארגונומיה מחשב | ישיבה מול מחשב צוואר | ישיבה נכונה מול המחשב | מיקום מסך מחשב | איך לבחור כיסא מחשב | איך לבחור כסא מחשב | בחירת כסא מחשב | הרצאת ארגונומיה).
עניין טכני קצר לפני שנמשיך…
למה לא השקענו יותר בעיצוב האתר?
קהל היעד אליו פונה האתר, הוא אנשים המחפשים טיפול מדעי, מקצועי ומוביל (אחת ולתמיד…)!
איננו מעניקים טיפול ב- פלטפוס ברגל אצל ילדים/ מבוגרים/ כף רגל שטוחה באמצעות עיצוב גרפי. אנו מטפלים באמצעות כלים, בעזרת כלי טיפול המתקדמים מסוגם בעולם!
מטרת האתר אינה להרשים את הגולש באמצעים ויזואליים, אלא להציג דבר אותנטי (אמיתי) ולהביא מידע משמעותי וחיוני, מידע שעשוי לחולל שינוי משמעותי בחיים של בנו/ בתו/ חייו האישיים! שיטת מוטוריקל (Adaptive-Load) הינה שיטת טיפול בעלת תוכן אמיתי/ רציונל מדעי ברור (כשתבקרו בדפים השונים תבינו למה כוונתנו…). בזכות כך, רכשה את מעמדה המוביל בתחום התפתחות הילד, כך שלשמחתנו, העיצוב (במקרה שלנו) פחות רלוונטי… (ברוח הביטוי: ‘אל תסתכלו בקנקן, אלא במה שבתוכו’).
עם זאת, אנו שואפים תמיד ליצור סדר טוב יותר בכמויות המידע המשמעותיות, לטובת נוחות, נגישות ויעילות!
אתר מוטוריקל לשרותכם כבר 18 שנה (2006-2024)!
מוטוריקל – הרבה מעבר ל- פיזיותרפיה לילדים/ פיזיותרפיה למבוגרים או כירופרקטיקה!
מוטוריקל - חלשים בעיצוב, חלשים במדיה
אבל... מובילים במוטוריקה, יציבה ו- אורטופדיה
האם אתם דורכים בצורה נכונה על כף הרגל?? הפסקה הבאה ממש עבורכם!
שיווי משקל אנטומי ו- דריכה נכונה על כף הרגל >>
האם אתם דורכים בצורה נכונה על כף הרגל בעת עמידה או הליכה? קשה מאוד לענות על השאלה הזו, משום שאף אחד מאיתנו אינו יודע או יכול לדעת כיצד מתפזר משקל הגוף על כפות הרגליים (ללא קשר לסוג הנעליים או ל- מדרסים לפלטפוס שרכשתם ממיטב כספכם, תתפלאו לשמוע). אז מעבר לעובדה ש- יציבה לא נכונה/ אסימטרית על כף הרגל עלולה להשליך על היציבה הכללית שלנו*, רבים מאיתנו מגלים את התשובה לשאלה זו רק לאחר התפתחות פציעות אורטופדיות כאלה ואחרות (כדוגמת פציעה דלקתית בגיד אכילס/ achilles tendonitis או תהליך דלקתי היוצר הצטלקות בכף הרגל/ plantar fasciitis).
הידעתם? שיווי משקל ילדים/ שיווי משקל למבוגרים לתפיסתנו, אינו נמדד רק בפרק הזמן בו מצליחים לשמר אותו (בעת עמידה על רגל אחת וכו‘). לידיעתכם, אחוז משמעותי מאוד באוכלוסיה, בכלל זה ילדים וגם מבוגרים בעלי בעיות אורטופדיות* כדוגמת פלטפוס ברגל או foot varus, מסוגלים לשמר שיווי משקל בעמידה, בהליכה, טיפוס וירידה במדרגות וכדו’, תוך העמסת משקל לא נכונה/ אסימטרית ומזיקה** על כף הרגל/ הקרסול תוך ביצוע “טריקים ביומכניים” בלתי מוּדעים/ רפלקסיביים כאלה ואחרים (כדוגמת ‘איזון מומנטים’ פיסיקלי).
מערכות הגוף הפיזיולוגיות (המערכת הוסטיבולרית והמערכת הפרופריוצפטיבית) מאפשרות השגת/ שימור שיווי משקל בכל מחיר(!) גם אם כף הרגל מונחת בצורה עקומה על הקרקע (ביטוי לא מקצועי המבטא אסימטריה משוועת) ובל נשכח שכף הרגל נושאת עימה את משקל הגוף כולו ואף מעבר לכך***, בעת פעילויות אירוביות כדוגמת ריצה או ירידה במדרגות.
***לצורך ההמחשה, בעת הליכה, העומס על מפרקי הרגל הדורכת מגיע לעד פי 2.5 ממשקל הגוף. בטיפוס במדרגות עד פי שלושה, ובזמן ריצה, עד פי חמישה ממשקל הגוף!
◄ הידעתם? לא רק בעת עמידה סטטית, בין 10-30% ממחזור ההליכה (תלוי בקצב הליכה) כוללים העמסה על רגל אחת וכן שיווי משקל על רגל זו, בעת שמרכז הכובד של הגוף מתקדם על הרגל עליה דורכים (שלב ה- Mid stance בהליכה).
“אל דאגה, את המחיר תשלמו אח”כ…” ברוח הביטוי ‘אליה וקוץ בה’, כאמור אותן מערכות פיזיולוגיות מאפשרות תפקוד פונקציונלי ובטיחות רגעית (שקט תעשייתי) על חשבון יציבות השלד ובריאות ארוכת הטווח של המפרקים והרקמות הרכות!
*גם ילדים או מבוגרים שאינם סובלים מ- בעיות אורטופדיות מובהקות, עשויים לפתח בעיות/ פציעות אורטופדיות נרכשות עם השנים, עקב שיווי משקל שאינו מאוזן/ שיווי משקל אסימטרי.
לפיכך, כל פעולה מוטורית הכוללת העמסת משקל בלתי מאוזנת על כף הרגל לתפיסתנו, מהווה פוטנציאל שלילי מצטבר ועתידי לפציעות (כדוגמת פציעה דלקתית בגיד אכילס/ achilles tendonitis או תהליך דלקתי היוצר הצטלקות בכף הרגל/ plantar fasciitis).
*העמסת משקל לא נכונה על כפות הרגליים (דריכה לא נכונה), יוצרת פוטנציאל שלילי לפציעות בבירכיים, אגן וכמובן, עמוד השדרה, בשל השפעות ‘השרשרת הקינמטית’/ שרשרת קינמטית הגדרה (כאמור, עקרון ביומכני הקיים בגופנו, לפיו כל תנועה בסגמנט אחד של הגוף משפיעה על הסגמנטים האחרים הקשורים אליו..).
בדיוק מאותה סיבה, טיפול ביציבה לא נכונה/ טיפול בקיפוזיס/ קיפוזיס טיפול/ טיפול בלורדוזיס במוטוריקל כולל התייחסות חשובה למנח המפרקים, מכפות הרגליים כלפי מעלה! (מוזמנים לבקר גם בדף בעיות אורטופדיות אצל ילדים | בעיות אורטופדיות בכף הרגל | בעיות אורטופדיות בברך).
לפיכך, אל דאגה, ברשותנו כלים חדשניים המפתחים שיווי משקל אנטומי** יכולת חשובה ביותר לילדים/ מבוגרים, גם לטובת אלה הסובלים מבעיות אורטופדיות שונות (פרונציה של כף הרגל / פלטפוס ברגל forefoot varus, foot varus, pes planus / flat foot ועוד..) לצורך שימור שיווי משקל בריא ומאוזן! טיפול בשיטתנו מעניק פידבק תחושתי (סוג של ביופידבק) המלמד וגם מחייב את הילד/ המבוגר לשאת את משקל הגוף על נקודות המשען האנטומיות המדויקות בכפות הרגליים (דריכה נכונה על כף הרגל), כך שכל אימת שיעשה שימוש בטריקים ביומכניים (המאפשרים בחיי היומיום לשמור על שיווי משקל אסימטרי ומזיק) הדבר לא יצלח ויחייב אותו לשנות את סכמת הגוף ואת תבניות שיווי המשקל הלקויות!
**להזכירכם, המושג “שיווי משקל אנטומי“, הינו מושג חדשני ופורץ- דרך שטבענו במוטוריקל. ברשותנו כלים מדעיים ובלעדיים, ‘המלמדים את השלד והשרירים’ להטמיע תבניות שיווי משקל נכונות, לשמר שיווי משקל בריא (אנטומית) ונכון תוך העמסה סימטרית ומדוייקת על כפות הרגליים בעת עמידה, הליכה, טיפוס במדרגות ועוד! לפי הנחת היסוד המדעית שלנו, הטמעת דפוסי יציבה חדשים, יבטלו/ ייתרו (מלשון ‘להפוך למיותר’) את הצורך של המערכות הפיזיולוגיות השונות להשיג שיווי משקל מזיק ואסימטרי בכל מחיר!
6 נקודות המשען הנכונות (רצויות) של משקל הגוף על כף הרגל (דריכה נכונה על כף הרגל). בסיס הבוהן הגדולה נושא משקל כפול ביחס לכל אחד מארבעת בסיסי הבהונות האחרים (נלקח מ- Moore, 1992).
למידע אודות תגליות נוספות שלנו, לחצו: שיטת מוטוריקל- תגליות מדעיות מובילות
פלטפוס טיפול בפלטפוס/ טיפול בכף רגל שטוחה אצל ילדים/ מבוגרים בכלים המתקדמים מסוגם בעולם!
פלטפוס טיפול בפלטפוס אצל ילדים/ מבוגרים במוטוריקל כולל חיזוק פונקציונלי ומתוחכם (!) של קבוצות שרירים כדוגמת tibialis posterior ו- flexor digitorum longus, flexor Hallucis longus, תיקון מנח ה- פרונציה של כף הרגל ואיזון הקרסול, תרגילי גרייה פרופריוצפטיבית (מערכת פרופריוצפטיבית), שינוי תבניות תנועה קיימות ותרגילים מתוחכמים של נשיאת משקל/ שיווי משקל אנטומי (ראו מידע לעיל) במנחים סטטיים ודינמיים (כדוגמת הליכה) ועוד…
אל דאגה, כוחה של הרגל יתפוס פיקוד ויישא בנטל!*
*פירושו של דבר, שכוחה של הרגל יהיה על העליונה- אותו חיזוק שרירים ספציפי לתיקון פלטפוס ברגל אצל ילדים, יניב רגליים חזקות שיצליחו לשבש/ להפחית את השימוש בהרגלים הרעים** (קריסת קשת כף הרגל)
**הדבר מותנה בכך שהילד יפעיל מודעות (נסייע לו גם בכך :).
ברשותנו מבחר כלים מדעיים ובלעדיים שפיתחנו הן לטובת עיצוב מחודש של קשתות כפות הרגליים ברמה היציבתית-אורטופדית, והן לטובת תפקודים פונקציונליים כדוגמת שיווי משקל ילדים, התנתקות מהקרקע ועוד..
טיפול בפלטפוס אצל ילדים עם מימד חווייתי, נוסף על זה המדעי 🙂
טיפול בפלטפוס אצל ילדים צעירים (גילאי 4-5) במוטוריקל כולל גם תרגילים בעלי מימד חווייתי ומהנה, המאפשר לרתום את הילד הן בעבודה בקליניקה והן בתרגילים הניתנים לבית!
פיזיו-סטנדאפיסט צמוד לילדכם >>
חוששים כי ילדכם “יעשה שריר” ולא ירצה לשתף עימנו פעולה?
◄ טיפול בכך רגל שטוחה במוטוריקל דורש מכל ילד ובעיקר מהקטנטנים מאמץ פיזי מעת לעת, אך בה בעת מהווה עבורם חוויה נעימה ומהנה! תוהים כיצד?
ובכן, לאייל שפה משותפת ומשעשעת במיוחד עם ילדים (גם עם קטנטנים), כך שהתואר “פיזיו-סטנדאפיסט“ (שהוענק לו ע”י אחד ההורים לפני שנים רבות…) אינו מקרי. בזכות כימיה מיוחדת בין המטפל לילד, גם עבודה קשה ופחות נעימה הופכת לאפשרית ואף מהנה 🙂
ואפרופו פיזיו-סטנדאפיסט, לאחר שנים רבות בהן קורע ילדים מצחוק בעת טיפול בפפלטפוס, יוצא אייל במופע סטנד אפ ייחודי ומגניב במיוחד לילדים.
ראו: סטנדאפ ילדים | סטנד אפ לילדים ליום הולדת | סטנדאפיסט ליום הולדת | יום הולדת סטנדאפ לילדים | מופע סטנד אפ לילדים).
טיפול בפלטפוס עם פיזיו-סטנדאפיסט צמוד? לא סתם קורע מצחוק, ממש צפון קוריאה מצחוק! 🙂
פלטפוס ברגל אחת – עשוי להופיע בין היתר על רקע של הבדל באורך רגליים (leg length discrepancy), או אסימטריה במנח האגן. פלטפוס ברגל אצל ילדים מחייב טיפול ומן הסתם, פלטפוס ברגל אחת אף הוא מחייב טיפול, ויפה שעה אחת קודם!
“הרגל מב-קשת / הרגל מתע-קשת” הם סלוגנים שכל הזכויות בהם שייכות למוטוריקל!
*באופן סימבולי למדי, הקליניקה שלנו שכנה עד לאחרונה ב-מרכז קהילתי “קשת” ברעננה. ילדים שאלו אותנו מעת לעת ובאופן תמים, “מה, באמת קוראים למרכז הזה “קשת” בגלל שאתם מחזקים את קשתות כפות הרגליים”? 🙂
אחד ההסברים המדעיים* לשכיחות הגבוהה באוכלוסיה של פרונציה של כף הרגל/ כף רגל קורסת פנימה/ כף רגל קורסת פנימה, מצוי במשטחים עליהם אנו דורכים. אם בעבר הרחוק, בני אדם הלכו יחפים על משטחים לא סלולים/ לא מרוצפים (לא ישרים) כדוגמת כורכר, סלעים, קרקע ובה אבנים קטנות/ קוצים וכו’, הרי שכיום אנו דורכים/ הולכים בעיקר על משטחים אחידים וחלקים (רצפה/ פרקט..) עם נעליים נוחות. אז מה המשמעות?
ובכן, הליכה (רגליים יחפות) בתוואי שטח לא אחיד ובעל עצמים חדים, מגרה שתי מערכות חישה חשובות בכף הרגל, המערכת הטקטילית (מערכת המגע) ו- המערכת הפרופריוספטיבית (מערכת תחושה עמוקה), גירוי המעודד הפעלת שרירים שתפקידם הגבהת/ הרחקת מרכז כף הרגל מהקרקע (כדי להתרחק מהגורם המגרה/ המציק…), בדיוק אותם שרירים שאחראים על ייצוב הקשת האורכית של כף הרגל (medial longitudinal arch of the foot.
*מכיוון שחשיבה מדעית הינה חשיבה ביקורתית, להלן תיעוד היסטורי אותנטי המפחית את המיהמנות של ההשערה המדעית לעיל:
פרונציה של כף הרגל – אל תאשימו רק את הקידמה…
הבאנו את התמונה כתיעוד היסטורי ואותנטי של יציבה לקויה ו- בעיות אורטופדיות אצל ילדים/ מבוגרים שחיו בארץ בראשית המאה הקודמת, לפני שבכלל מישהו חלם על מחשב, טאבלט, סמארטפון, נעלי ריצה מקצועיות או מסלול ריצה מודרני בספורטק העירוני. החבר’ה בתמונה מתועדים במרכזו של היישוב, עומדים על כורכר (משטח לא סלול). התמונה מהווה הוכחה לכך שישנם גורמים נוספים, מעבר לקדמה של ימינו להתפתחות בעיות אורטופדיות/ יציבה לקויה. ניתן למצוא בתמונה בעיות אורטופדיות בברך (רגלי איקס, פשיטת יתר בברך) ו-בעיות אורטופדיות בכף הרגל (פרונציה של כף הרגל, פלטפוס ברגל/ פלטפוס אצל ילדים) נוסף על בעיות יציבה (עמידה רפויה, קיפוזיס, לורדוזיס).
*אורTOPידע הוא סלוגן שכל הזכויות בו שייכות למוטוריקל!
ראו גם: סימן מסחר | סלוגן לעסק | סלוגן שירות | סלוגן לעסק דוגמאות | סלוגנים מנצחים | סלוגנים
למידע משמעותי ונרחב בנושא פלטפוס בילדים/ פלטפוס ברגל טיפול/ תיקון פלטפוס ילדים, לחצו: פרונציה של כף הרגל טיפול פרונציה בכף הרגל אצל ילדים
◄ מדרסים לפלטפוס, מדוע לא?
פעמים רבות אנו נשאלים על דעתנו (בעד ונגד) לגבי שימוש במדרסים לפלטפוס, יעילות מדרסים לתמיכה/ מניעת פלטפוס ברגל/ קריסה של כף הרגל. לטעמנו, התרומה של מדרסים בהקשר הנוכחי הינה שלילית ומזיקה! דיברנו בדף פרונציה של כף הרגל על כך שפרונציה במידה סבירה (טבענו עבורה את השם “פרונציה פונקציונלית”) מהווה מרכיב תנועתי טבעי וחשוב עד מאוד הן מבחינה מוטורית (תנועתית-תפקודית), מבחינה יציבתית-אורטופדית, מבחינה אנרגטית ואף בריאותית (הפחתת עומסים ומניעת פציעות). שימוש במדרסים לפלטפוס/ מדרסים לקריסה יוצר הפחתה דרמטית של אותה פרונציה רצויה ואינו מותיר מקום לביטוי החיובי שלה! (ראו מידע בנושא לעיל).
הסבר נוסף להתנגדותנו הנחרצת למדרסים הוא שאותם מדרסים לפלטפוס מחזיקים את כף הרגל במנח מתוקן באופן פסיבי. כך בעצם, הילד/ המבוגר אינו נדרש להפעיל שרירים (וכן, מערכת פרופריוספטיבית/ מערכת תחושה עמוקה לצורך התמודדות עם אותה קריסה של הקרסול, ומפתח במשך הזמן אטרופיה שרירית (סוג של ניוון שרירים, Use it or lose it). הדבר דומה ל- חגורת גב (clavicle brace) המיועדת למשוך את הכתפיים לאחור באופן פסיבי (לבעלי כתפיים שמוטות/ גב כפוף ומבטלת בהינף יד (לחלוטין) את הגירוי הנחוץ כ”כ (גירוי קריטי) של כח הכובד שהינו הטריגר להפעלת השרירים היציבתיים (גורם חיובי שאמור היה לדאוג לחיזוק אותם שרירים), דבר המוביל להחמרה ניכרת במנח היציבה כאשר מסירים את החגורה. ואם תרצו דוגמא נוספת, אביזר אורטופדי המכונה ‘דיקטוס’/ מכשיר דיקטוס, הניתן לאנשים (מבוגרים/ בעלי בעיות נוירולוגיות) הסובלים מ- צניחת כף רגל/ דרופ פוט/ drop foot ומביא את כף הרגל למנח פסיבי של כפיפה גבית/ Dorsi flexion/ “פלקס” במטרה לאפשר הליכה ולמנוע נפילות כתוצאה מהיתקלות הבהונות ברצפה בעת ההליכה, עלול במקרים מסוימים (כל אימת שאינו מחוייב המציאות) לייצר ניוון חמור של שריר השוק הקדמי, tibialis anterior.
יתרה, מדרסים מקשים מאוד על הילד להתנתק מהקרקע בעת ריצה/ קפיצה, הן בשל המשקל הנוסף לנעליים והן בשל הקשיחות היחסית שלהם. כמו כן, מדרסים דורשים השקעה כספית ניכרת והחלפה לעיתים תכופות (בתקופת הצמיחה של כפות הרגליים/ צמיחה לגובה..).
בעיה נוספת היא השחיקה המואצת של הנעליים (הכוחות הביומכניים שהגוף מפעיל שוחקים מהר מאוד את הנעליים, ומבטלים את ההשפעה של המדרסים, לו היתה כזו… כלומר, רכשתם מדרסים? הנעל נשחקה/ הסוליה פיתחה צורת טריז, והילד הולך כביכול ללא מדרסים!). נעל ריצה טובה, התומכת באופן יחסי בקשת האורכית של כף הרגל בעת פעילות אירובית, תעשה את העבודה היטב ותשאיר מקום לעבודת המערכת העצבית שרירית!
המטריה המוטורית* של מוטוריקל
במוטוריקל מעניקים לילדכם “מטריה מוטורית” (כלומר, יכולות מוטוריות גבוהות..) המגנה עליהם מפני שלל האתגרים המוטוריים-ספורטיביים-חברתיים הצפויים והבלתי צפויים של הילדות.
גשם/ מָטַר של אתגרים מוטוריים מלווה את תקופת הילדות בעידן המודרני; טורניר משחקי כדור שנחת על הילד/ה בהפתעה (כרעם ביום בהיר) במסיבת יום הולדת ספורט (דבר נפוץ מאוד כיום: יום הולדת ספורט אתגרי, יום הולדת ספורטיבית, מפעיל יום הולדת ספורט) או בהפסקה פעילה/ בקייטנה; טיול רכיבה על אופניים שאורגן ע”י ועד ההורים הכיתתי, טיפוס על חבלים במצוק במהלך טיול שנתי, משחק ‘כיסאות מוזיקליים’ בגן, תחרות ריצה בשיעור התעמלות (שיפור סגנון ריצה) או תחרות הורדות ידיים ספונטנית בשעת ההפסקה.. ואיננו מדברים על תפקוד מוטורי יעיל הנחוץ כ”כ במצבי חירום, בכלל זה התמצאות במרחב לילדים, שיווי משקל, כוח שרירים (חיזוק שרירים לילדים | חיזוק חגורת כתפיים לילדים) זריזות, מהירות, קואורדינציה ועוד…
המטריה המוטורית שלנו מעניקה לילד ביטחון עצמי (שיפור ביטחון עצמי אצל ילדים), שקט ורוגע נפשי (חוסן נפשי) ומן הסתם, משפרת/ מעלה גם דימוי עצמי (חיזוק דימוי עצמי אצל ילדים) כשהילד/ה יודעים שהמטריה שלהם צמודה אליהם וניתנת לשימוש בכל רגע נתון! (“כל אתגר, בעזרת המטריה המוטורית נפתר!”)
המטריה המוטורית של מוטוריקל המסייעת בהגשמת ילדוּת שקטה מדאגות ובכל עונות השנה 🙂
*המטריה המוטורית ® היא סלוגן שכל הזכויות בו שייכות למוטוריקל!
ראו גם: סימן מסחר | סלוגן לעסק | סלוגן שירות | סלוגן לעסק דוגמאות | סלוגנים מנצחים | סלוגנים
כיצד הפכה שיטת מוטוריקל לקונספט מוביל בתחום התפתחות הילד?
ואם רציתם את כל המידע בקיצור?
פלטפוס ברגל אצל ילדים/ מבוגרים, חזרה לראש הדף
- *חיפוש באתר החדש בלבד,מתוך שלושה
- אודות מוטוריקל, אייל ציוני
- לקויות מוטוריות, אבחון וטיפול (חלק א')
- אבחון מוטורי/ אבחון בעיות מוטוריות
- פיתוח מוטוריקה גסה, מוטוריקה עדינה
- היפוטוניה וגמישות יתר במפרקים
- היפוטוניה, תקציר מאמר מדעי מאת אייל ציוני
- טונוס שרירים גבוה/ היפרטוניה
- חיזוק שרירים מדעי/ חגורת כתפיים ועוד..
- סרבול מוטורי dcd אצל ילדים/ מבוגרים
- טיפול מדעי וחדשני בסרבול מוטורי
- דיספרקסיה מוטורית אבחון/ טיפול
- סרבול מוטורי התפתחותי -ריכוז נושאים באתר
- קשיים בכתיבה/ דיסגרפיה טיפול
- שיפור קואורדינציה בנהיגה
- לקויות מוטוריות נוספות
- ילד לא קופץ, שיפור יכולת התנתקות מהקרקע
- ילד מרבה ליפול/ נפילות מרובות ילדים
- קושי בחציית קו אמצע מ' גסה/ עדינה
- איטיות אצל ילדים (התארגנות/ כתיבה...)
- שיווי משקל לילדים-מבוגרים-ספורטאים
- התמצאות במרחב/ תפיסה חזותית...
- ויסות חושי/ ויסות כוח/ ויסות תנועה ילדים/ מבוגרים
- שיפור סגנון ריצה/ הליכה
- הכנה מוטורית לכיתה א'
- ליתר התחומים (אתר ישן)
- בעיות יציבה + ארגונומיה נכונה
- בעיות אורטופדיות
- לימוד אופניים, רולרבליידס, סקייטבורד...
- תחומי טיפול/ פעילות נוספים
- טיפול בהשמנת יתר אצל ילדים/ נוער
- טיפול בהפרעות קשב וריכוז
- שיפור ביטחון עצמי/ דימוי עצמי ילדים/ נוער
- ספורט טיפולי לילדים/ לנוער/ מבוגרים
- אוטיזם בתפקוד גבוה, טיפול אינטגרטיבי!
- אימון כושר אישי לילדים/ לנוער
- איך להוסיף גובה בכל גיל? תוספת גובה מדעית!
- סלוגנים, סימני מסחר, מיתוג עסקי, קריאייטיב
- סטנדאפ ילדים, מופע סטנד אפ לילדים
- ימי עיון התפתחות הילד/ כנסים, הרצאות
- הרצאת ארגונומיה ויציבה חב' הייטק ועוד
- הכשרת מטפלים בשיטתנו (אתר ישן)
- ליתר תחומי הטיפול/ לימוד (אתר ישן)
- Click for English
- דף יצירת קשר | Contact us