3. קואורדינציה/ הפרדת תנועה של הרגליים: בין היתר, היכולת להשהות רגל אחת בעת תנועת הרגל השנייה, והחלפת תפקידים כל העת לסירוגין (החלקה רציפה)… וכן, היכולת לתכנן תנועה (תכנון תנועה של הרגליים) בעת סיבובים, עצירה, דבר הדורש גם שינוי המערך היציבתי של הגוף, אינהיביציה שרירית ועוד..).
4. יכולת ציפייה, חיזוי ותכנון בסביבה דינמית ובהתאם למצבים משתנים/ feed-forward – נחוץ בעת רכיבה/ החלקה בשטח בו נעים הולכי-רגל/ רוכבי רולרבליידס/ גלגיליות נוספים/ ילדים המשחקים/ רצים בסביבתו של הילד/ כדור המתגלגל לכיוונו של הילד הרוכב וכו'… דורש בעיקר יכולות התמצאות במרחב, קשב וריכוז ו- תכנון תנועה וכן, מהירות תגובה (שיפור מהירות תגובה) בכלל זה, יכולת חשובה ביותר המכוּנה 'ציפייה'/'חיזוי' (anticipation) של תנועת הילד המחליק על רולרבליידס, ביחס לגורמים הנוספים בסביבתו. כלומר, על הילד להעריך/ לחשב במצבים אלה, באופן מהיר ומיידי (!) במהלך ההחלקה, האם יצליח במהירות הנתונה ובכיוון בהם הוא מתקדם, להימנע מהיתקלות/ התנגשות, ולתמרן את תנועתו על ה- רולר בליידס (להתאים הן את כיוון הנסיעה והן את המהירות…) בהתאם לחישוב שערך. ליכולות הקריטיות האלה, משקל מכריע בבטיחות של הילד בעת ה- החלקה!
5. קשר עין רגל/ תיאום עין רגל יעיל- מרכיב מוטורי חשוב ביותר בעל רכיבה על רולרבליידס/ גלגיליות, לטובת תמרון, שליטה, והתחמקות ממכשולים!
6. תחושת התנועה/ תחושה עמוקה (להיות מסוגל לדוגמא לכוון את זווית כפות הרגליים/ את ה- רולר בליידס/ גלגיליות בעת סיבוב או לצורך תמרון בין מכשולים, מבלי להביט מטה). היכולת לווסת את מידת התנועה או הכוח (ויסות כוח שריר/ ויסות כוח) המתאימה לצורך התנועה הרצויה, מבלי ללוות את התנועה במבט!
7. התארגנות כללית בעת התחלת החלקה, החל מקימה בטוחה ויציבה מהרצפה, עמידה יציבה, רלוונטי ביותר בהתחלת החלקה בעלייה או בירידה, ביצוע פעולות חיוניות לטובת התחלת רכיבה (בכלל זה תכנון פעולת הרגליים, סדר הפעולות הנכון לטובת התחלת החלקה ממצב של עצירה, מתווה ההחלקה/ הרכיבה, תכנון רכיבה בהתאם למכשולים המצויים בשטח ועוד…). הפרעת קשב וריכוז ילדים עשוייה ליצור קשיים משמעותיים בהתארגנות הנדרשת/ שימת לב לפרטים ועוד… (למידע נוסף: הפרעות קשב וריכוז אצל ילדים).
8. סינכרון/ תכלול של כל הפעולות שהוזכרו, בסעיפים 1-7 (נוסף על אלה שלא צויינו מפאת 'קוצר היריעה')…
החלקה על רולר סרפר מאידך, דומה מאוד לגלישה בים (מכאן שמו: רולר סרפר/ surfing= גלישה) ומקנה יכולות שיווי משקל, חיזוק שרירים באיזור הירכיים, הישבן והגו (חיזוק שרירי הליבה) שליטה יציבתית (postural control), תיאום דו צדדי ברגליים, תכנון תנועה, התמצאות במרחב (בין השאר אומדן מרחק), ויסות תנועה/ ויסות תנועתי, הנאה, פיתוח כושר גופני (ראו גם: אימון כושר אישי לילדים/ מאמן כושר אישי לילדים) ועוד…